Επιθεώρηση – Ελεγχος – Πιστοποίηση

Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Ανάλυση Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

Κτιριακή και Ηλεκτρομηχανολογική Θερμογράφηση

 

  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size

Θερμογραφικός έλεγχος

Γιατί γίνεται ο θερμογραφικός έλεγχος ;

Κάθε στοιχείο μίας ηλεκτρικής εγκατάστασης εκπέμπει θερμότητα και επομένως υπέρυθρη ακτινοβολία ανάλογα με την ένταση του ρεύματος που διέρχεται από αυτό και την ηλεκτρική του αντίσταση. Ο θερμογραφικός έλεγχος βασίζεται στο φαινόμενο αυτό και διεξάγεται με χρήση ειδικών θερμογραφικών καμερών υπερύθρων που ανιχνεύουν και απεικονίζουν παραστατικά τις διαφορές θερμοκρασίας στα στοιχεία της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στην επιφάνεια ενός στοιχείου η σε ένα στοιχείο σε σχέση με τα ομοειδή του σημαίνει συνήθως υπερφόρτωση, κακή λειτουργία η χαλαρή σύνδεση του στοιχείου. Ο έλεγχος πραγματοποιείται από έμπειρο στο αντικείμενο ελέγχου προσωπικό που είναι ειδικά εκπαιδευμένο στην χρήση του εξοπλισμού και στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Η διενέργεια θερμογραφικού ελέγχου ανά τακτικά χρονικά διαστήματα μπορεί να προλάβει σοβαρές βλάβες και διακοπές της ηλεκτροδότησης με σημαντικό κόστος.

i-check - Χείρωνος 1, Αθήνα, τηλ / fax 210-725.0.725, info@i-check.gr

Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναδημοσίευση αυτούσιων η τμημάτων των κειμένων του παρόντος ιστοτόπου χωρίς έγγραφη άδεια του i-check.gr

 

You are here: Ειδικοί έλεγχοι και μετρήσεις Θερμογραφικός έλεγχος

Κατασκευές Ιστοσελίδων Web and Art Solutions